2016, oktober: Kennis is…

Kennis is….

‘Denken’,

olieverf op papier/mdf, 40 x 55 cm, nu geëxposeerd in De Dijkpoort
in Hattem gedurende de maand oktober 2016, te koop (of te huur).

Sinds een paar weken heb ik een hele leuke klus erbij: het managen van het Experience Centre van de Royal Talens verffabriek in Apeldoorn. In dit centrum kunnen professionele kunstenaars maar ook beginnende schilders en tekenaars naar hartelust materialen uitproberen. Experimenteren dus; met de Talens-, Bruynzeel- en Sakuraprodukten inspiratie, kennis en ervaring opdoen. We verkopen er kunstenaars benodigdheden en ontwikkelen en geven workshops, cursussen en masterclasses. Er zijn lezingen, themadagen en evenementen. Bedrijven en particulieren kunnen een rondleiding krijgen door de fabriek om te zien hoe verf gemaakt wordt. Die fabriek is echt fantastisch, een soort snoepwinkel. Wil je de eerste nieuwsbrief van het Experience Centre lezen, klik dan hier.

Het enige minpuntje is dat ik op dit moment amper tijd heb om zelf te schilderen. Maar daar staat tegenover dat ik veel extra vakkennis opdoe. Over pigmenten, mediums, vernissen, penselen, kleur, pastel, lichtechtheid, gesso, acrylbinders, vulmiddelen, etc etc.

Kennis is nog geen wijsheid, zei Schopenhauer. En hoe meer kennis hoe meer twijfel, wist Goethe. Ze hebben allebei helemaal gelijk wat mij betreft. Maar kennis is ook liefde en licht en visie, aldus Helen Keller (Amerikaans schrijfster 1880-1968). Als peuter werd ze ten gevolge van ziekte doof en blind. Dus zij zei dat niet zomaar. Kennis is liefde en licht en visie. Dat is wel iets om over na te denken.

Groet,
Willy

Deel deze brief gerust met vrienden, familie of anderen in je netwerk
share
tweet
forward
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *