2017 mei: Venus & Perseus, Bill & Maria

Kunst kijken

Een paar dagen was ik in Florence met een schildervriendin om kunst te kijken. Renaissancekunst. Want dat staat en hangt daar bij bosjes in de palazzi en musei. Prachtig! Indrukwekkend ook. Eindelijk -om maar eens wat te noemen- dat schilderij zien in het Uffizi, uit de kunstgeschiedenisles van juf Ineke, die daar zo gepassioneerd over vertelde; de Venus van Urbino, geschilderd door Titiaan in 1538.


En hoe leuk om op het Piazza della Signoria nu in het echt dat geweldige beeld van Perseus met het hoofd van Medusa te zien, dat ik in 2009 schilderde van een foto van internet -met nog weinig gevoel voor de juiste proporties haha; enorm hoofd, korte beentjes, heftig!
 
Maar goed, eindeloos veel gezien dus.
Met als grote verrassing twee exposities van moderne kunst tussen alle klassieke pracht.
Bill Viola, de Amerikaanse videokunstenaar, klik hier voor een fragment ‘emergence’.

En Maria Lassnig, overleden in 2014 op 94-jarige leeftijd, ik schreef al eerder over haar, ik vind haar en haar werk geweldig. Haar expositie Woman Power is te zien tot 25 juni a.s. in het Palazzo Pitti in Florence.
Klik hier voor een 5 minuten filmpje (The ninth decade) uit 2009 waarin ze vertelt over haar werk.

En dan, vol van alle kunst, na thuiskomst gewoon back to basic, eerst maar weer eens aan de slag voor Talens.
Het Experience Centre was te zien in het tv-programma LifestyleXperience van RTL4 op 30 april jl. Jawèl, een ochtend filmen levert 3 hele minuten televisiebeeld op. Maar toch weer een leuke ervaring.
Klik hier
 om dit filmpje te zien.

Groet,
Willy

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *