2017 november: Vraag het aan Google…

Vraag het aan Google…

detail van een groot doek (175x100cm), in wording.

De komende tijd ga ik groot werken, en dan bedoel ik GROOT! Ben nu bezig met een doek van 175 x 100 cm (zie detail hierboven). Voor de eerste opzet heb ik dit doek plat op de grond gelegd, en geschilderd met enorme kwasten en dunne olieverf, ruw, met wijde armbewegingen, op hurken en knieën er omheen kruipend. Los van drie dagen spierpijn ging dat redelijk. Maar nu staat in mijn atelier (met handige hulp van mijn man) een joekel van een ezel, bestaande uit 2 deuren in een frame op wielen. Kan niet wachten te beginnen, zin in!

Ik weet niet waarom groot zo leuk is, ik vind het zoveel spannender dan dat kleine fijne. Maar eigenlijk hoef ik het antwoord op ‘waarom’ ook niet te weten, al denk ik vaak van wel. Wat maakt het uit, waarom ik vrolijk word en me uitgedaagd voel door zo’n reusachtig doek? Bovendien, binnenkort (over een jaar of twintig?) stel ik mijn vragen gewoon aan Google, die mij dan beter kent dan ik mezelf. “Google, zal ik groot werken of klein?” Haha, dat is de toekomst, mensen. Kijk vooral (mocht je dit gemist hebben) de tv-uitzending terug van Tegenlicht: “Mensen, goden en technologie”

In dat verband was ook de Dutch Design Week in Eindhoven een eyeopener. Er blijkt een grote creatieve wereld te bestaan waar ik in feite nauwelijks iets van weet. Niet alleen prachtige vormgeving, pure esthetiek, maar ook robottechniek, zeer geavanceerde recycling, digitalisering, excentrieke drones, zwevend licht; alles kwam voorbij tijdens de DDW. Daar sluit deze Ted-talk (klik hier) van de fantastische kunstenaar Daan Roosegaarde naadloos op aan. In 12 minuten geeft hij mij hoop en vertrouwen in de wereld en de toekomst.

Groet, Willy

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *