2018 januari: Take it easy

Take it easy.


olieverf op linnen, 170 x 100 cm, verkocht.

In een vorige nieuwsbrief liet ik een detail zien van dit schilderij, toen het nog in wording was. Hier zie je het eindresultaat, in z’n geheel. Een herkenbaar dagelijks tafereel (zeker in de mediterrane landen); mannen op een bankje, aangenaam zonnig weer, geen haast, de dag is nog lang. Oeverloos discussiëren over politiek of voetbal, dat wel. Het schilderij hangt nu in de wachtruimte van een huisartsenpraktijk, mindfull voor de patiënten (take it easy, luitjes) en superleuk voor mij!

Verder leuk: er is werk van mij verkocht in Hattem in de synagoge (zie hiernaast). De expositie is verlengd tot en met de 3e week van januari.

Als je overweegt een origineel kunstwerk aan te schaffen, kom dan vooral ook naar de atelierverkoopdag op zaterdag 27 januari 2018 in De Oude Ambachtsschool in Zwolle (zie ook hiernaast in de agenda). Het is DE gelegenheid om voor een schappelijke prijs in direct overleg met de kunstenaar zaken te doen.

Oké, genoeg wervende tekst 😉 Nog even iets heel anders, passend bij het begin van weer een nieuw jaar, de tijd waarin de meesten zichzelf wel eens een vraag stellen die te maken heeft met goede voornemens en verwachtingen van het leven en zo meer. Luister en kijk naar de Tedtalk “What makes a good life” door Robert Waldinger (hij is psychiater, onderzoeker, zenpriester en 75 jaar, dus je kunt best iets van hem aannemen.)

En voor het geval je dan met je goede relatie(s) op stap wilt om schilderkunst te kijken, geef ik je ter inspiratie mijn lijstje van exposities waar ik de afgelopen maanden was of de komende maanden nog graag naar toe wil:
– The American Dream in het Drents Museum
– Hollandse Meesters in de Hermitage Amsterdam (en kijk dan ook even bij Outsider Art)
– Charlotte Salomon in het Joods Historisch Museum in Amsterdam
– Romantiek in het Noorden in het Groninger Museum
– Michael Kvium in de Kunsthal Rotterdam
– Gerhard Richter in het SMAK in Gent
– Neo Rauch in de Fundatie Zwolle
– Weerzien in de Pont Tilburg

Genoeg te zien en te doen in 2018.
Mocht je al moe worden van de gedachte, dan is de wijsheid van Lao-Tse (hij leefde ca. 600 v. Chr.) misschien aan jou besteed:

‘Streef naar volkomen leegheid.
Handhaaf volstrekte stilte.’

Ook niet slecht om het jaar mee te beginnen…

Groet,
Willy

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *