2019 (nr. 59 januari): Sharing is caring

Sharing is caring.


olieverf op papier, ca. 20 x 30 cm, te koop

Grappig, ‘sharing is caring’ zeggen de Engelstaligen. Wij zeggen: ‘delen is vermenigvuldigen’. Allebei mooi, het lijkt me een sympathiek begin van een nieuw jaar, waarin ik iedereen van harte alle goeds wens en veel met jullie hoop te delen via deze maandelijkse brief.

Atelierverkoopdag

Graag nodig ik je uit zaterdag 26 januari een kijkje te nemen in De Oude Ambachtsschool in Zwolle. We organiseren dan een ‘atelierverkoopdag’ (zie hiernaast voor meer info). Het schilderijtje hierboven is te koop. En veel meer dan dat. Gewoon komen dus, beetje rondlopen door de gangen, ateliers bezoeken, praatje maken, koffie met iets lekkers, en wie weet vind je iets van jouw gading.

Google Arts & Culture

Het is al jaren mogelijk kunstcollecties van over de hele wereld van zeer dichtbij te bekijken op je computer of smartphone. Ik hoor daar zelden iemand over, gek eigenlijk. Waarom wordt hier niet dankbaar en veelvuldig gebruik van gemaakt op bijvoorbeeld kunstacademies? Onvoorstelbaar hoeveel informatie digitaal bijeen is verzameld en gerubriceerd. Kijk naar deze twee Tedtalks van Amit Sood, de eerste -5 min- uit 2011 (klik hier) en de tweede -15 min- uit 2016 (klik hier). Dagelijks kan iedereen dus moeiteloos een portie kunst en cultuur tot zich nemen. Zoals je ook per dag 10 woordjes in een vreemde taal kunt leren en/of 10.000 stappen kunt zetten en/of een kwartier kunt mediteren en/of buikspieroefeningen doen en/of … Inderdaad, er is véél wat je heel eenvoudig iedere dag kunt doen 😉  Afijn, dit platform is onvolledig en het vervangt geen museumbezoek, maar als informatiebron erbij vind ik het fantastisch, ook vanwege de mogelijkheid extreem uit te vergroten. See for yourself, als je het platform wilt bezoeken klik hier.

Mediation

De meesten van jullie weten dat ik mijn schildersbestaan combineer met ander -ook heel fijn- werk: ik treed regelmatig op als mediator in allerlei soorten geschillen. Mijn mediationwebsite was al een tijd toe aan een update. Prima begin van 2019 dat ie nu nieuw en fris in de lucht is: als je geïnteresseerd bent klik dan op www.willyvanderbeek.nl voor meer informatie. Top als je in voorkomende gevallen anderen op mijn website attent wilt maken; bij voorbaat dank!

Groet, Willy

PS
Vaak krijg ik leuke reacties op mijn brieven.
Zo stuurde mijn docent Engels van de middelbare school (!) me vorige maand een kort verhaal van Roald Dahl n.a.v. mijn brief over de schilder Soutine. Dat leesplezier deel ik dan graag weer met jou, klik hier als je fan bent van Dahl en/of Soutine.

PSS
Gisteravond naar de film Bohemian Rhapsody geweest: ga kijken! Heeft niets met schilderen te maken, maar alles met passie, inspiratie, eigenzinnigheid, diep gaan, groot worden, eruit halen wat erin zit. Indrukwekkend!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *