2019 (nr. 63 mei): ZomerExpo 2019 met thema ‘Europa’

ZomerExpo 2019 met thema ‘Europa’


Titel: Europa en de stier, een mythe.  170 x 100 cm
(olieverf op linnen, aluminium frame, houten lijst)

Het verhaal uit de Grieks mythologie.
Een Fenicische prinses met de naam Europa is met haar vriendinnen bloemen aan het plukken in een weiland met koeien nabij het strand. Oppergod Zeus ziet de mooie Europa en valt als een blok voor haar schoonheid; hij wil haar. Om Europa niet af te schrikken verandert Zeus zichzelf in een stier en mengt zich tussen de koeien. Lang verhaal kort: Europa klimt op de rug van de stier, die er vervolgens onmiddellijk vandoor stormt, het strand af, het water in. De stier zwemt met Europa op zijn rug naar Kreta. Alwaar hij haar zijn ware gedaante toont en haar misbruikt. Tot zover de mythe.

Mijn schilderij.
Boris Johnson als stier? Of belichaamt de stier symbolisch alle brexiteers samen? Whatever. In ieder geval wordt er mijns inziens fiks gebruik gemaakt van Theresa May. Natuurlijk, ze is zelf op die rug geklommen, had ze nooit moeten doen, maar wat een taaie volharding. Ik ben geen voorstander van de brexit, maar heb respect voor Theresa. Zij valt er niet af als het aan haar ligt; brexit means brexit! Ze laat de overige 27 Europese lidstaten achter zich, het ongewisse tegemoet.

PR
Ik voel me vereerd dat mijn schilderij is gekozen uit 3200 inzendingen, om te gebruiken voor de PR van de ZomerExpo in Museum de Fundatie in Zwolle klik hier
Van 25 mei tot 1 september kan je de tentoonstelling bezoeken om de 250 werken, die uiteindelijk door 3 jury’s zijn beoordeeld, te bekijken.

Ik zeg: doen!

Groet,
Willy

PS.
En óók doen:
stemmen op 23 mei voor het Europese Parlement!

PSS
Komend weekend verloten we vijf kleine kunstwerken (van iedere exposant een) tussen de bezoekers van het kunstweekend in Dijkmoment (zie in de kolom hiernaast). Gratis, je hoeft geen lot te kopen. Door je komst maak je kans. Ik hoop je te zien!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *