2020 (nr 79 september) Two of a kind.

Two of a kind.

In mijn vorig brief beschreef ik de uitdaging om een lunch in de open lucht met 26 gasten real time in verf vast te leggen. Spannend en geweldig om te doen. Uiteindelijk heb ik twee schilderijen gemaakt.

Eén redelijk realistisch, met herkenbare personen in de werkelijke omgeving.


olieverf op doek, 100 x 80 cm

En éen als impressie (of expressie?) van het samenzijn, abstracter.


olieverf op doek, 100 x 80 cm

Ik ben heel benieuwd welk schilderij jouw voorkeur heeft. En waarom. Wat je er überhaupt van vindt. Mail me dat graag.

En wat superleuk is: ze zijn allebéi gekocht!
En ook: het volgende etentje dient zich al aan, weliswaar met een kleiner gezelschap, maar evengoed weer een fijne klus.

Groet,
Willy

PS.1
De leden van de Zwolse kunstenaarsvereniging “Palet” exposeren in de Grote Kerk in Zwolle (Het Academiehuis) van 2 tot en met 19 september. Deze Zomertentoonstelling is ruim van opzet (de coronaregels worden uiteraard in acht genomen). Heel fijn om weer werk te kunnen laten zien. Je bent van harte welkom. Als je me daar wilt treffen: ik ben er in ieder geval a.s. donderdag van 16.00 tot 17.00 uur en op woensdagmiddag 9 september van 14.00 tot 17.00 uur. Zie ook hiernaast in de agenda. 

PS.2
Voor wie de laatste jaren ook verslingerd is geraakt aan het beluisteren van podcasts – ideaal tijdens die dagelijkse 10.000 stappen 😉  heb ik een tip: een interview van Siegfried Woldhek door Gijs Groenteman (klik hier, of zoek in je podcast-app op je smartphone). Relaxte man, die Woldhek, en een fantastische tekenaar/schilder natuurlijk. Heb jaren geleden een workshop bij hem gevolgd (aanrader!) en van hem geleerd (hij zegt het nu ook weer in het interview) dat een portret altijd over drie mensen gaat: degene die geportretteerd wordt, de maker en de kijker. Zo is het -en dat maakt het schilderen van een portret direct 2/3 makkelijker 😉
Er is nog plaats voor 1 deelnemer bij de workshop portretschilderen in mijn atelier op 12 sept. Zie hiernaast in de agenda.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *