2015, augustus: Woeste zomertips!

opening Zomerexpo Gemeentemuseum Den Haag
Dat vroeg ik me af, toen ik de Zomerexpo bekeek: hoeveel kunstenaars zijn er eigenlijk, alleen al in Nederland? 10.000? 100.000? 500.000? Ik heb werkelijk geen idee (we zouden het eerst eens moeten worden over de definitie, wanneer ben je een kunstenaar) maar in ieder geval spat de creativiteit van deze expositie af. Dat kan ook niet anders met zo’n thema: woest! Zeer de moeite waard om te gaan kijken. En wat is het leuk om door de selectie te komen (zie filmpje hoe dat werkt) en dan helemaal fantastisch om tijdens de opening te zien dat mijn schilderij al verkocht is!

Over verkopen gesproken: kunst gaat helemaal niet over geld. Althans, zou daar niet over moeten gaan. Morgen is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed, berooid en niet erkend. En kijk nu naar de krankzinnig lange rijen voor het Van Gogh museum, en weet dat een schilderij van hem verkocht is voor 82,5 miljoen dollar.. Wat is de werkelijke waarde van kunst? Het kunstproject van Liliane Top ‘Waarde Theo, beste broer’ draait om die vraag, op een ludieke manier: 125 afdrukken van oren van levende Nederlandse kunstenaars zijn te zien op het Museumplein in Amsterdam tot en met overmorgen.

Ben je toch in Amsterdam, trek dan een paar uur uit voor hetStedelijk Museum. En bezoek dan niet alleen Matisse, maar zeker ook ZERO. Dit in het kader van de vraag: waar gaat kunst eigenlijk over, wat is kunst?

En dan tot slot nog naar de Fundatie in Zwolle: Jan Cremer. Eerlijk gezegd: niet echt aan mij besteed. Maar wat een fijne film wordt daar vertoond, en daarna ging ik toch weer terug naar de zalen om met iets andere ogen te kijken naar al dat woeste werk.

Als je nou helemaal geen trek hebt in welke tentoonstelling dan ook, heb ik nog een laatste ’tip’ voor de maand augustus: ga naar de heide! Die is overal in Nederland te vinden en begint nu al te bloeien, nog even en het is weer een woeste paarse zee van bloemen, hommels en vlinders. Daartussen te fietsen, wandelen, hardlopen, hond en/of kind uitlaten, hoe woest is dat?

Of lekker schilderen..

Groet,
Willy

ps.

Pintar Rapido komt er weer aan, op 5 en 6 september plein air schilderen in Amsterdam. Ook leuk!

pss.

Woon je in Zwolle e.o. en wil je graag een creatieve cursus of workshop gaan volgen? Bijvoorbeeld edelsmeden, of boetseren, of dansen, schilderen, tekenen, beeldhouwen? Kom graag op zaterdag 22 augustus van 13.00 tot 17.00 uur kijken naar demonstraties en informatie inwinnen bij de docenten in de Oude Ambachtsschool aan de Mimosastraat in Zwolle. Van harte welkom! Ik ben die middag in mijn atelier op de eerste verdieping (atelier 2-N) en vind het leuk je daar te ontmoeten en te vertellen over de workshops die ik organiseer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *