Waarom de naam Solitaire?

Solitaire, het begin van de NamibIn 2003 reisde ik met mijn dochter van toen 10 jaar naar Namibië, waar we terecht kwamen in het plaatsje Solitaire. Een nederzetting van een paar gebouwen. Daar tank je en gebruik je een maaltijd, voordat je de Namib, de oudste woestijn van de wereld, inrijdt.

In de woestijn ben je op jezelf aangewezen. Ver van de bewoonde wereld bij een kampvuur onder miljoenen flonkerende sterren, omgeven door de stilte van de nacht en de geluiden van wilde dieren, blijken zaken als geld, bezit, uiterlijk, titel of status van geen belang. In de dagelijkse westerse hectiek lijkt het nog wel eens alsof het geluk van buiten moet komen, van materiële zaken, en alsof het goede gevoel je door een ander moet worden gegeven. Schijn bedriegt.

De reiservaring in dat lege immense prachtige land heeft me bewuster gemaakt van de gedachte dat je altijd kan kiezen. Deze gedachte creëert vrijheid. Door mijn onderneming Solitaire te noemen blijft die vrijheid levend voor mij.

 

Willy van der Beek

Curriculum

C.W. (Willy) van der Beek (1960)

2002 – 2008 Vrije Academie voor Beeldende Kunst Nunspeet
2008 – 2013 Wackers Academie Amsterdam, mentor Sam Drukker
2015 – 2017 MIX Academy Amsterdam/Zwolle, mentor Ralph de Lange

1982 – 1987 rechten Utrecht
1987 – 2010 advocaat
1999 – heden mediator (voor meer informatie over de mediationpraktijk van Willy: klik hier)

2016 – 2017  Manager Royal Talens Experience Centre in Apeldoorn

Ik heb de afgelopen 15 jaar diverse schilderworkshops en -masterclasses gevolgd o.m. bij Peter Smit, Marjolein Menke, Rob van der Schoor, Irma Braat, Siegfried Woldhek, Roos Schuring, Sam Drukker, Herman Tjepkema en Anna Maria Vargiu.

exposities vanaf 2006 ›

There are no facts, only interpretations

~ Friedrich Nietzsche

Atelier

In De Oude Ambachtsschool (afgekort tot Doas) in Zwolle aan de Mimosastraat 1 vormen ongeveer 25 kunstenaars met elkaar een culturele broedplaats. Doas heeft een eigen website, waarop je onder meer kunt zien wie de atelierhouders zijn, wat ze doen en wat er zoal op de agenda aan activiteiten staat voor de komende tijd. Klik hier.

Mijn atelier, nummer 2-N, bevindt zich in Doas op de eerste verdieping; licht en ruim, met volop mogelijkheden om te schilderen, samen te werken met collega’s en activiteiten -zoals workshops- te organiseren. Dat doen we onder andere ook voor bedrijven. Wil je daar meer informatie over, neem dan graag contact op of klik hier.

Regelmatig houden we in Doas open dagen, vrij toegankelijk voor publiek. Daarnaast kan je met mij een afspraak maken voor een atelierbezoek.

Van harte welkom!