Actueel

EXPOSITIES

Ik doe mee aan de Voorjaarsexpositie in De Ring Epe van 11 april t/m 17 mei.

geraniums, oude man

voor meer informatie klik hier voor de website van De Ring

 

Verder doe ik mee aan het Kunst-en cultuurweekend van 4 en 5 mei in Dijkmoment Zwolle. Hieronder het persbericht:

VIJF KUNSTENAARS EXPOSEREN IN HET DIJKMOMENT

Op zaterdag 4 en zondag 5 mei 2019 is van 10.00 tot 17.00 uur een gevarieerde groepsexpositie te bezoeken in het Dijkmoment aan de Hessenweg 14B in Zwolle. Vijf beeldend kunstenaars laten hun werk zien in het kader van het kunst- & cultuurweekend 2019 ‘Kunst om Dalfsen’.   

De exposanten hebben met elkaar gemeen dat ze alle vijf atelierhouder zijn in De Oude Ambachtsschool (DOAS) in Zwolle. Daar werken ca. 25 kunstenaars en ambachtslieden dagelijks in hun ateliers. Ook worden er diverse cursussen en workshops gegeven.

  • Eline Achterhuis werkt als kunstenaar en docent; ze schildert, tekent en maakt ruimtelijk werk. Van Eline zijn onder meer lichtobjecten te zien in het Dijkmoment.
  • Thea de Badts werkt al 40 jaar als keramiste. Zij heeft naast haar atelier in DOAS (waar ze ook les geeft) een Thuisgalerie in Zwolle. Van Thea zijn keramiek en sieraden te zien.
  • Willy van der Beek is schilder. Zij schildert voornamelijk mensen. Regelmatig maakt ze portretten in opdracht. Willy laat het eerste weekend van mei ook een aantal landschapschilderijen zien.
  • Agnes Groot Koerkamp maakt kunst van klei, vrij vanuit haar eigen passie, en in opdracht. Daarnaast geeft zij cursussen en workshops. Van Agnes is keramiek te zien.
  • Sandra Steen is vormgever, danser en dansdocent. De wisselwerking tussen dans en beeldend werk verrijkt en versterkt beide disciplines. Sandra laat wandobjecten zien in het Dijkmoment.

Het Dijkmoment fungeert op 4 en 5 mei voor het eerst als Kunstpunt (nr. 19). Het is het dichtst bij Zwolle gelegen kunstpunt van alle 45 kunstpunten van het jaarlijkse evenement (gelegen schuin tegenover de beeldentuin Anningahof). Je kunt in het Dijkmoment heerlijk eten & drinken en slapen in de B&B. Ook is het een Toeristisch Overstappunt (TOP) waar je gratis kunt parkeren, en vandaaruit wandelen of fietsen. Vanaf het terras kijk je uit over de Vecht en de uiterwaarden.

Kunstpunt nr. 19 vormt dus een mooie combinatie van kunst, natuur, actie en gastronomie. En extra leuk: wanneer u de expositie bezoekt en u laat uw naam en mailadres achter, dingt u mee naar één van de vijf kunstwerken die de kunstenaars hiertoe ter beschikking hebben gesteld.

Voor meer informatie: www.kunstomdalfsen.nl en www.doas.nl en www.dijkmomentzwolle.nl

 

Brieven

img_4854-1

2019 (nr. 59 januari): Sharing is caring

1 mei0

Sharing is caring. olieverf op papier, ca. 20 x 30 cm, te koop Grappig, ‘sharing is caring’ zeggen de Engelstaligen. Wij zeggen: ‘delen is vermenigvuldigen’. Allebei mooi, het lijkt me een sympathiek begin van een nieuw jaar, waarin ik iedereen van harte alle goeds wens en veel met jullie hoop te delen via deze maandelijkse […]

Lees verder
57534068_10156239117628061_7405556480629276672_n

2019 (nr. 63 mei): ZomerExpo 2019 met thema ‘Europa’

1 mei0

ZomerExpo 2019 met thema ‘Europa’ Titel: Europa en de stier, een mythe.  170 x 100 cm (olieverf op linnen, aluminium frame, houten lijst) Het verhaal uit de Grieks mythologie. Een Fenicische prinses met de naam Europa is met haar vriendinnen bloemen aan het plukken in een weiland met koeien nabij het strand. Oppergod Zeus ziet de mooie Europa […]

Lees verder
img_5787-002

2019 (nr. 62 april): Modellen moeten hun best doen

1 mei0

Modellen moeten hun best doen.   Drie portretjes van 30 x 40 cm, olieverf op linnen. Met enige regelmaat krijg ik een portretopdracht. Ik doe dat graag; het is leuk, spannend en uitdagend. Een portret naar de waarneming schilderen vraagt bijzondere concentratie, intensiteit en focus. Er is zoveel tegelijk om rekening mee te houden! Positie, […]

Lees verder

Elke maand schrijf ik een -korte- brief, die ik per mail verstuur. Over schilderen, kunst, exposities, open dagen, enzovoort. Hierboven kan je een aantal brieven lezen. Wil je mijn brief vrijblijvend eens per maand ontvangen, vul dan graag je naam en mailadres hieronder in, en klik op de knop aanmelden.