Actueel

Expositie ‘Ruimte verbeeld’

Op vrijdag, zaterdag en zondag 1, 2 en 3 juni 2018 exposeren acht beeldend kunstenaars in de Weesper Synagoge aan de Nieuwstraat 3. Het centrale thema van de expositie is ‘Ruimte verbeeld’. De zeven schilders en één beeldhouwer interpreteren dit thema op eigen wijze, waardoor een afwisselende tentoonstelling te zien is. De toegang is gratis. 

De exposanten hebben allen de vijfjarige opleiding aan de Wackers Academie in Amsterdam gevolgd. Ze zijn geschoold in figuratieve en klassieke kunst en studeerden gezamenlijk af in 2013. Hoe staat het met hun werk vijf jaar na dato? Deze expositie laat iets zien van de ontwikkeling van de verschillende kunstenaars aan de hand van het gekozen thema ‘ruimte’.

Een nogal ruim thema. Want wat is ruimte? Voor de een is dat de ruimte waarin we ons bevinden; binnen (een interieur) of buiten (een landschap). Die ruimte – of: omgeving- als schilder te verbeelden vraagt aandacht voor onderwerpen als perspectief, contrast, kleur, weerspiegeling en transparantie. Voor een ander gaat het om mensen of voorwerpen (stilleven) in een omgeving; krijgen zij ruimte (letterlijk en/of figuurlijk), némen ze ruimte, of worden ze begrensd? De beeldhouwer in het gezelschap wordt geïntrigeerd door het spanningsveld dat zij vorm wil geven tussen het zichtbare en het verborgene.  Kortom: tijdens dit weekend is er veel te zien en te bevragen door de bezoekers.

Op zaterdag 2 juni om 15.00 uur opent kunsthistoricus Jaap Nijstad de expositie. De exposanten zijn Suzanne Albers, Willy van der Beek, Marjon Essink, Caroline Homan, Inez van Houten, Barbara van Marle, Joke Schuitenmaker en Luc Touber. Iedereen is van harte welkom de opening bij te wonen en/of de expositie te bekijken tijdens de openingstijden op vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur.

wackers expo uitnodiging-min (003)

Expositie ’50 jaar VAN’

Jubileumexpositie Vrije Academie Nunspeet in het Noord-Veluws Museum in Nunspeet
9 juni tot en met 23 september, nadere informatie volgt snel

 

Speciale actie voor brief-abonnees:

50% korting op deze drie schilderijen, alleen in de maand mei 2018.

getting old is not for sissies

‘Getting old is not for sissies’, olieverf op paneel, 80 x 120 cm, van 875,00 voor 437,50 euro.

‘Still going strong’, olieverf op doek, 50 x 70 cm, van 575,00 voor 287,50 euro.

‘Henkie – about a boy’, olieverf op linnen, 100 x 120 cm van 975,00 voor € 487,50

 

 

Brieven

2018 juni: The golden rule…

4 jun0

The golden rule… Expositie Synagoge Weesp Wat een geslaagd weekend was dat, met ons achten in de Synagoge in Weesp! Dank aan alle bezoekers en dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingespannen. Wie weet, over vijf jaar weer… Greeny’s survival kit Irwin Greenberg, Amerikaans schilder en docent, overleden in 2009, heeft een survival kit […]

Lees verder

2018 mei: Over ruimte & verlangen, en meer.

3 mei0

‘Verlangen’, olieverf op linnen, 100 x 80 cm (verkocht) Dit schilderij was bedoeld voor de komende expositie in Weesp. Tijdens de open dag in april sprak een bezoekster in mijn atelier me aan over dit werk, zij was er door geraakt. In de week daarop kwam ze terug met haar man, en hebben ze dit […]

Lees verder

2018 april: Ruimte verbeeld.

25 apr0

Ruimte verbeeld Ruimte (De Weerribben), plein air, olieverf op linnen, ca 20 x 15 cm Het idee dateert al van twee jaar geleden: om als eindexamengroep 2013 van de Wackers Academie een expositie te organiseren, waarmee we laten zien waar we staan vijf jaar na dato, nu dus in 2018. Immers we hebben ons zo […]

Lees verder

Elke maand schrijf ik een -korte- brief, die ik per mail verstuur. Over schilderen, kunst, exposities, open dagen, enzovoort. Hierboven kan je een aantal brieven lezen. Wil je mijn brief vrijblijvend eens per maand ontvangen, vul dan graag je naam en mailadres hieronder in, en klik op de knop aanmelden.

Overigens schrijf ik ook af en toe een blog voor de Academie CRK (dat staat voor coaching rondom kanker) over het onderwerp ‘levenskunst’. Wil je dat lezen klik hier.

Willy van der Beek
t. 06 53 26 39 47
info@vanderbeeksolitaire.nl

Atelier
Mimosastraat 1, 8013 SB Zwolle
Bekijk op Google maps ›

Postadres
Postbus 318, 8160 AH Epe

volg me op

Op de hoogte blijven?