2023 nr 119 (januari)

Groei in 2024.


olieverf op linnen, 30 x 30 cm ‘Het roodste rood’

Van harte wens ik dat 2024 een hoopgevend jaar voor je zal zijn, waarin ontwikkeling het wint van verstarring, groei leidt tot bloei (geduld!) en ondanks alle ellende wereldwijd en voor sommigen privé, er ook vrolijke licht- en luchtigheid in je leven is.

‘Zelfs in een puinhoop is hoop te vinden.’
Loesje.  

Soms, eigenlijk best vaak, moet ik hard lachen om mezelf. Wat ik als bevrijdend ervaar; dat je je eigen gestumper en lulligheid onderkent en tegelijk jezelf -soort van- vergeeft, omdat je ook maar gewoon je best doet. Humor en compassie. En dóór.

Zoals bij het maken van deze nieuwsbrief. Ik gebruik de sociale media en computerprogramma’s op een manier dat ik me er nèt mee kan redden. Het houdt niets over. Ooit (in het jaar kruik, toch nog maar zo’n 20 jaar geleden) sprak ik bandjes in met lange teksten, die mijn secretaresse voor mij uittypte. Geen enkele noodzaak was er, me te verdiepen in de moeilijkheden en mogelijkheden van digitale tekstverwerking. Nu, anno 2024, moet ik toch echt alles zelf doen op die verdomde laptop. Dus struikel ik regelmatig, eigenlijk doe ik maar wat. Ik knip en ik plak, ik knutsel met foto’s en ondertussen weet ik zeker dat dingen simpeler kunnen. Maar hoe?!

Heel fijn dus, dat bij de culturele broedplaats DOAS andere mensen zich bekommeren om zoiets als bijv. de website. Die is nu weer helemaal nieuw, en mooi geworden! Neem graag een digitaal kijkje in onze ateliers, ontmoet mijn collega’s en lees over onze activiteiten (klik hier). Kan je gelijk alvast onze volgende Open Dag in je agenda noteren: zaterdag 23 maart.

***

Een mooi project staat op stapel: een verkoopexpositie ten bate van de Hersenstichting. Daar verleen ik graag mijn medewerking aan, samen met nog 25 andere kunstenaars. De expositieplek is op zich al de moeite waard: het Langhuis in Zwolle, een monumentaal pand, waarvan het oudste deel vermoedelijk is gebouwd rond 1400. Kom kijken (Goudsteeg 8) en wie weet ook kopen in het laatste weekend van januari.

***

En tot slot alvast aandacht voor een expositie rond het thema Feeling Blue in het Kunsthuis in Epe van 16 t/m 25 februari. Dan is Blue Monday gelukkig alweer voorbij: die derde maandag in januari waarop de goede voornemens verdampt zijn, dan wel onhaalbaar blijken, de donkere dagen eindeloos duren, de lente ver weg is en de depressie om de hoek. Een mooie evenwichtige groepsexpositie rond dit thema draagt hopelijk bij aan herkenning en brengt wat speelsheid in de somberte.

Genoeg te zien dus weer de komende tijd, wie weet treffen we elkaar in 2024. Sowieso blijven reacties op mijn brieven en/of op mijn boek (zie hiernaast) altijd welkom!

Groet,
Willy

PS
Kijk deze TED-talk om het nieuwe jaar energiek te beginnen; powervrouw Sheryl Lee Ralph geeft tips om het beste uit jezelf te halen (klik hier).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *