2020 (nr 71 januari) Ze komt terwijl we werken

Ze komt terwijl we werken…

   
Te koop tijdens de komende Atelierverkoopdag met 50% korting.

En dan is het alweer half januari 2020. Wat zal dit jaar brengen? Geen idee natuurlijk. Terugkijken is iets concreter: wat bracht 2019 mij als schilder?

  • Een aantal mooie portretopdrachten, waarbij ik altijd blij ben met het in mij gestelde vertrouwen.
  • Fantastische schilderweek in Toscane, onder de fijne begeleiding van Herman Tjepkema.
  • Exposities van mijn schilderijen op locaties her en der in den lande, met natuurlijk mijn deelname aan De ZomerExpo in Museum De Fundatie in Zwolle als kers op de taart. Mijn schilderij van Theresa May (Europa en de stier) in landelijke kranten en op de televisie, daar ben ik wel tevreden over 😉
  • Stijgende lijn in mijn schilderijenverkoop, niet onbelangrijk.
  • Ik heb verschillende workshops en schilderlessen gegeven en regelmatig een inloopatelier georganiseerd. Modellen en deelnemers in mijn atelier; ze brengen beweging en gezelligheid en er wordt nog hard gewerkt ook!
  • Nieuwsbrieven geschreven voor Solitaire en voor de Academie CRK
  • Tentoonstellingen bezocht, zoals die van Uglow in More (Gorssel), Rembrandt in het Rijks, uiteraard (om Rembrandt kon je niet heen in 2019) maar ook Helen Verhoeven in de Hermitage, Maria Lassnig in het Stedelijk, William Kentridge in Eye, en nog veel meer.
  • Films (bijv. At Eternity’s Gate over het leven van Van Gogh- nu ook te zien op Netflix), boeken (bijv. Schilderslief ‘een prachtig stukje zeventiende-eeuwse girl-power’) en voor het eerst (en ik denk ook wel voor het laatst) naar De Biënnale in Venetië.

Maar 2019 was zeker niet één groot geslaagd feest.
Vind het fake om te doen alsof het leven altijd alleen maar geweldig is. Dat is het voor vrijwel niemand.

Het was een jaar met verdriet, mijn zus overleed, en daarnaast nog een aantal dierbare mensen in mijn nabije omgeving. Dat heeft impact vanzelfsprekend, ook op het schilderen.

Niettemin, Matisse zei:

“Wacht niet op inspiratie. Ze komt terwijl we werken.”

Dat lijken mij wijze woorden. Aan de slag in 2020!

Graag nodig ik jullie uit om op zaterdag 25 januari tussen 11.00 en 16.00 uur De Oude Ambachtsschool te bezoeken vanwege de grote jaarlijkse Atelierverkoopdag. De atelierhouders ruimen hun atelier op. Dat leidt tot de mogelijkheid leuke aankopen te doen voor eerlijke prijzen, zonder tussenkomst van derden, rechtstreeks uit de ateliers.

Ik wil echt ruimte maken voor nieuw werk en daarom bied ik een fors aantal schilderijen aan met 50% korting, zowel groot formaat als klein (zie bovenaan deze pagina).
Komt allen!

Verder geef ik op zaterdag 1 februari weer een fijne workshop portretschilderen met model Melanie.
En op zaterdag 8 februari organiseer ik een inloopatelier met model Ilse. Zie hiernaast voor meer informatie.

Gaan we elkaar zien?

Groet,
Willy

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *