2023 nr 110 (april)

Stilte en geduld.

Work in progress.

GALERIE DNA DEVENTER
Ben aan het werk voor een expositie in deze galerie voor augustus a.s. Leuk! Onderwerp: Exploring stillness. Daar ga ik de komende maanden meer over vertellen. Voor nu: zie hiernaast in de agenda.

KEES VAN DONGEN
Een mudvolle parkeerplaats bij Museum Singer in Laren: geen plek te vinden voor mij, noch voor die andere pakweg vijftien bestuurders die daar rondjes rijden, spiedend naar een gleuf om hun blik tussen te drukken. Uiteindelijk parkeer ik ver buiten het dorp, wat een mooie wandeling naar het museum oplevert. En Kees maakt sowieso alles goed.

Zijn meeste doeken ken ik van de ‘grote ogen’ tentoonstelling in 2010 in Museum Boymans van Beuningen. Goed werk wil je graag meer dan eens bekijken. Gedurfd, kleurrijk, aansprekend. Dat past bij hoe hij zichzelf op de (kunst)kaart gezet heeft.
Te zien tot 7 mei a.s.
Neem de bus.

GUIDO VAN DE WERVE
‘Nummer 18’ is de titel van zijn film, waarin hij laat zien wat de impact is van het ernstige fietsongeluk dat hem overkwam in Berlijn. Ik kende van Guido van de Werve nummer 8, de video waarop hij voor een ijsbreker uit loopt; weet nog hoe knap gemaakt en hoe vreemd ontroerend ik dat vond. Die witte stilte, de kwetsbaarheid, dat absurde beeld. Nummer 18 heeft die absurditeit ook in zich. Maar dan anders. Deze film vraagt wel iets van de kijker. Geduld. Inlevingsvermogen. En de bereidheid met Van de Werve in zijn kronkels mee te gaan. Wat het oplevert: verwondering, ontroering, respect.

Als je nummer 18 gaat zien, is dit Kunststof radio-interview een aanrader om eerst te beluisteren (klik hier).

Groet,
Willy

PS.
Ik overweeg mijn atelier deze zomer een periode onder te verhuren. Mocht je geïnteresseerd zijn, stuur me graag een mailtje.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *