2017 augustus: Erop uit!

Erop uit!

Met onze jongste zoon reed ik naar het zuiden, fietsen op de trekhaak, tentje achterin, en karren maar. Heerlijk, niets gereserveerd, we zien wel; waar is het lekker weer, en –puntje mijnerzijds, met het oog op de te leveren fietsprestaties- waar is het vlak? 😉

We kwamen onder meer terecht in Arles, stad van Van Gogh. Natuurlijk even langs de plekken gefietst waar ‘onze’ Vincent als een dolle heeft staan schilderen: de brug (Pont de Langlois) en het terras (Café du Forum).
   

  
Beetje fantasie gebruiken mensen, het was echt daar!

In Saint Rémy du Provence bezochten we de instelling waar Van Gogh anderhalf jaar verbleef. Lekker toeristisch uitgemolken natuurlijk, maar toch… daar te lopen in zijn voetsporen, in dat slaapkamertje te zijn, het landschap te zien dat hij zag!
    
Ik was natuurlijk al geïnspireerd door die prachtige televisieserie over Van Gogh. (Dat is wel iets voor als het blijft regenen de komende tijd…)

En in Marseille bezocht ik in het Musée Regards de Provence een expositie van Joseph Inguimberty. (te zien tot 12 november a.s.) Heerlijk een uurtje rondgelopen daar. Dit schilderij van olijvenbomen doet me denken aan het geworstel in Toscane, en het ziet er toch allemaal zo simpel uit!

Le Poésie de Joseph Inquimberty (1896-1971)

Terug in Nederland was ik te gast in Nieuwersluis in het atelier van W.G. van der Hulst jr. (1917-2006). Zijn zoon en dochter vertelden over zijn werk en zijn leven. Niet even kort samen te vatten. Ga vooral kijken.

Er is een expositie van zijn werk in het Vechtstreekmuseum in Maarssen nog dit hele jaar.

Het is een beetje véél geloof ik, in deze brief deze keer… Maar er ìs ook veel te zien en te beleven in de wereld. ‘Reizen is studie in beweging’, zei Allard Pierson (1831-1896). En hij zei ook: reizen is het hart verwijden. Couldn’t agree more.

Niettemin: je kunt ook gewoon naar de hei gaan, want die begint al te bloeien, hoe mooi is dat.
     

Groet, Willy

PS
Natuurlijk op de camping ook nog lekker zelf gefröbeld met potlood, aquarel en ecoline, louter om het plezier van iets maken. Het hoeft niet altijd iets te worden.

  

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *