2022 nr 106 (december)

De Dame, de Tafel en de Schatjes.

‘La signora’, 18×13 cm, olieverf op board, met lijstje. Verkocht.  

In het barokke plaatsje Noto op Sicilië gaat de kerk uit. Het is zondag, april, frisjes nog. Goed geklede mensen, allen vervuld van la parola di Dio, drommen naar buiten, praten nog wat na op de trappen, schudden handen. La signora maakt zich los uit de menigte en stapt snel naar huis om de laatste voorbereidingen te treffen in de cucina voor de uitgebreide familiemaaltijd. La dolce vita. Je zou zo aan willen schuiven.

Een paar likjes verf, dat is voldoende voor la bella signora; geen nadere detaillering of gladde afwerking met een fijn penseeltje, haar charme spreekt voor zich.

Jarenlang heb ik van haar genoten, in dat lijstje op de vensterbank, maar mensen, ik kan toch niet alles zelf houden! Dit kleine schilderijtje van la signora hing afgelopen weekend in het Kunstwarenhuis. En nu heeft het al een nieuw thuis, fijn!

Ben jij nog op zoek naar een origineel Sint- of kerstcadeautje neem dan een kijkje in het Kunstwarenhuis (dat kan tot kerstavond, zie de agenda hiernaast).
Of geef eens een workshop cadeau.
Deze club ondernemers trakteerde zichzelf op een schildersessie in mijn atelier: De Blonde Tafel in actie met rijpe tomaten. Eitje, denk je.
Niets is wat het lijkt.


Goed werk, tafelaars!

Groet,
Willy

PS.

*      Dat was een leuk (expositie)feestje bij Dushi! Klik hier voor een stukje film van de opening met Shirma Rouse. Er zijn nog ansichtkaarten te koop voor dit goede doel (een setje van 5 voor € 10,00 o.a. in het KUNSTWARENHUIS).

*       Als je geïnteresseerd bent in mijn ervaringen tijdens het schilderen van de in totaal 48 portretjes in 6 verschillende Dushi-huizen, kijk dan op mijn website (klik hier). Vanwege de privacy van de kinderen en hun familie weid ik niet uit, maar ik heb een aantal van hun opmerkingen en gedragingen genoteerd (anoniem). Ontroerend soms. Het was fijn de portretjes een tijdje bij me te hebben in mijn atelier. En nog fijner nu, dat ze naar de kinderen gaan. Nogmaals veel dank aan de mensen die hieraan hebben bijgedragen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *