2023 nr 112 (juni)

Een kostbaar voorrecht.

10 x 15 cm, olieverf op board

Hoe oud zal hij hier geweest zijn, mijn broer? Ik schilderde dit miniportret jaren geleden naar aanleiding van een door mijn moeder bewaard krantenknipsel. Een huis-aan-huisblad, rubriek: ‘Dit is mijn oogappel’. Zulke rubrieken maken ze niet meer sinds de AVG van kracht is. Maar wie bekommerde zich in de jaren zestig over privacy? De fotograaf zocht en vond een vrolijk kind en mijn ouders vonden het wel grappig dat hun zoon onverwacht in het krantje stond. No problem.

Een buitenkind, mijn broer; speels en onbesuisd. We hadden plezier samen. Hij durfde meer dan ik. Maar een brokkenpiloot. Of pechvogel. Dat ligt dicht bij elkaar. Het ging in ieder geval regelmatig mis met boompje klimmen, fikkies stoken, later met de opgevoerde brommers en de tiendehands auto’s. Met zijn oude Saab-96 vloog hij definitief uit de bocht. Hij zou 63 zijn nu. Hij werd 23.

Het leven is fragiel. Kwetsbaar en kostbaar. En vergankelijk. Dat besef helpt me keuzes te maken, zoveel mogelijk de dingen te doen die ik wil doen en liefdevol te zijn naar mezelf en mijn omgeving.

Wanneer je wakker wordt
denk aan wat een kostbaar voorrecht het is
om te leven; om te ademen, om na te denken,
om te genieten, om lief te hebben.

Marcus Aurelius
Romeins keizer 121-180

Groet,
Willy

PS.
De 33e editie van de jaarlijkse Deventer Boekenmarkt (de grootste van Europa!) vindt plaats op zondag 6 augustus as. van 9.30 tot 17.30 uur. Laat dat nu net samenvallen met onze expositie bij Galerie DNA in Deventer aan de Golstraat nr. 9. Ik hoop je te ontmoeten daar, ben er de hele dag, met andere schilders / schrijvers / kunstenaars. Het wordt sowieso gezellig! Je bent van harte welkom.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *