2022 nr 104 (oktober)

Moed hebben.

Deze steen met tekst kwam ik afgelopen week bij toeval tegen tijdens een wandeling over ‘t Landgoed Baars (bij Steenwijk in Overijssel). Een strofe uit het gedicht van Marianne Williamson. Dat gedicht staat in zijn geheel op blz. 96 in mijn boek ‘De schilder schrijft’ (koop en lees dat boek vooral 😉 en/of geef het cadeau aan iemand die schildert of geïnteresseerd is in kunst en cultuur, leuk voor de decembermaand; dit alles geheel terzijde).

De tekst van het gedicht van Williamson vind ik uitdagend en raak. Dare to shine! Durf naar buiten te treden, durf te laten zien wie je bent, wat je kwaliteiten en je verlangens zijn. Dat is wat ik alle kinderen, alle jonge mensen in de wereld, vanuit mijn hart toewens en in het bijzonder de 48 kinderen die ik geportretteerd heb vorig jaar zomer. Je kunt hierover mijn brief teruglezen van mei 2021 (klik hier).


preview, 8 van de 48 portretjes, olieverf op doek, 30 x 24 cm per stuk.

En nu is het zover! We gaan de portretjes exposeren in een gerenoveerd monumentaal kloosterpand in Nijmegen, Sancta Maria, op donderdag 10 november van 16.00 tot 19.30 uur. Er is muziek, een borrel, een rondleiding en een toelichting op de expositie (o.a. door mij). Je bent van harte welkom daar bij te zijn (laat het me graag voor 1 november even weten als je komt). Iedereen die een financiële bijdrage wil leveren -die gegarandeerd 100% aan de kinderen ten goede komt- kan hier klikken (even doorscrollen op de pagina actueel naar Project Dushi) voor meer informatie over deze sponsoractie. Weet dat elk bedrag zeer goed besteed zal worden.

Groet,
Willy

PS 
Nog 1 plek vrij in mijn schilderklasje dit najaar. We beginnen 25 oktober a.s. Klik hier voor alle informatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *