2023 nr 114 (augustus)

De diepste klank

‘Espresso’ , olieverf op linnen, 100x 60 cm (detail). Te koop bij Galerie DNA

Tijd is verandering, las ik. Daar moest ik even over nadenken. Maar inderdaad, als niets zou veranderen (en er was geen klok), waar meet je dan het verstrijken van de tijd aan af? Als ik er langer over nadenk word ik duizelig. Tijd en ruimte zijn voor mij niet goed te bevatten begrippen. Oneindigheid kan ik me geen concrete voorstelling van maken. Thomas Hertog (theoretisch natuurkundige) maakte deze onderwerpen een beetje toegankelijk in Zomergasten. Fascinerend. Nog te zien tot 13 augustus (klik hier).

De schilderijen die ik nu exposeer gaan zijdelings over tijd. Eigenlijk over de afwezigheid van tijd; wanneer de boel even tot stilstand komt. Als een still uit een film. Je stapt zogezegd uit het overvolle drukke verwachtingsvolle bestaan om bij jezelf te komen, in rust, met een boek, een espresso, een drankje, of gewoon met niks, een beetje voor je uitkijken en mijmeren. Luisteren naar de stilte.

Stilte is niet afwezigheid van geluid.
Stilte is de diepste klank.
Tao Meng

‘Verstilling’ is de titel van de expositie in Galerie DNA. Die titel heeft ook betrekking op het werk van mede-exposanten Marjan Kok en Hennie Beckers.

Hierbij nodigen wij jou van harte uit voor de zogeheten ‘Meet & Greet’ op zaterdag 19 augustus a.s. om 15.30 uur. Wij zijn dan aanwezig in de galerie en we vinden het heel erg leuk als je komt.

Misschien beleef je ‘Verstilling’ liever in de luwte. In dat geval kan je natuurlijk op een ander moment komen, ons werk is te zien tot 26 augustus a.s. De openingstijden van Galerie DNA zijn donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Laat er vooral stilte zijn
of zeg alleen het noodzakelijke
en met weinig woorden.
Epictetus 

 

Als je juist wèl van woorden houdt, dan is wellicht het Woordwaardefestival van 3 tot en met 6 augustus iets voor jou? En/of de 33e editie van de Deventer Boekenmarkt ozondag 6 augustus. Galerie DNA is tijdens de Boekenmarkt speciaal geopend van 9.30 tot 17.00 uur. Ik ben er die hele zondag om mijn boek ‘De schilder schrijft’ onder de aandacht te brengen. Klik hier voor een leuk kortingsaanbod en speciale actie.
Groet,
Willy

PS.

Mooi boek in dit verband: ‘De stilte van het licht’ van Joost Zwagerman uit 2015 alweer. De tijd vliegt.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *